Eendenborstfilets in kruidige whiskysaus

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Saus: pel en snipper de sjalotjes fijn. Fruit de sjalotjes in boter en giet de honing erover. Laat licht karamelliseren en blus met de whisky. Breng aan de kook en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat inkoken tot de helft, breng op smaak met zout.

  3. Pel de teentjes look en plet ze.

  4. Snij het vel van de eendenborstfilets kruiselings in (ruitpatroon) tot net niet op het vlees. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Verhit een braadpan en leg de eendenborstfilets erin met de velkant naar beneden. Leg de tijm en look erbij. Braad het vlees aan de velkant goudbruin en krokant in 12 à 15 minuten op een middelhoog vuur. Giet het overtollige vet uit de pan en draai het vlees om. Bak nog 2 minuten tot ook de vleeskant mooi aangebakken is.

  6. Plaats 5 à 7 minuten in de oven voor rosé. Haal uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten rusten. Deglaceer de pan met de saus.

  7. Snij de eendenborstfilets in plakjes en nappeer met de saus.