Filodeeggebakjes met 3 vullingen

7ea90cb45112ebe928319610abbddfecd63ecf5e85dfe83f8e4b2c8129d79647.jpg

Allergenen

Eieren, Vis, Lactose, Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bestrijk de muffinvorm met olijfolie.

  2. Smelt 4 el boter in een pan en smeer er 1 vel filodeeg mee in. Leg er een ander vel filodeeg op.

  3. Snij het filodeeg in repen van 8 cm. Snij uit de repen stukjes van 9 cm.

  4. Strijk de stukjes deeg in met het losgeklopt ei.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Vul de muffinvorm met de filodeegstukjes. Druk goed in de holtes van de vorm zodat je een kuipje krijgt.

  7. Bak het filodeeg ± 10 min in de voorverwarmde oven.

  8. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

  9. Vulling 1: prak de geitenkaasbuche fijn met een vork en meng er 2 el tomatentapenade onder.

  10. Vulling 2: stoof de spinazie kort aan in 1 el olijfolie, hak fijn en kruid met peper en zout. Snij de gerookte zalm in reepjes en meng met de zure room en spinazie.

  11. Vulling 3: snij de lente-ui fijn en sintjakobsvruchten in kleine blokjes.

  12. Meng de sint-jakobsvruchten met de lente-ui, het limoensap en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.

  13. Vul de filodeeggebakjes met de vullingen en werk af met verse kruiden.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit