Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze 20 min in gezouten water.

  2. Giet ze af en laat ze drogen op een zacht vuur tot al het water verdwenen is.

  3. Voeg de in stukjes gesneden ansjovisfilets, 2 el boter en 100 ml melk toe en stamp tot een grove puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  4. Pel de ui en snipper fijn.

  5. Schil de wortel en snij in fijne blokjes.

  6. Was het preiwit en snipper fijn.

  7. Verhit 2 el boter in een kookpot. Bak de ui en prei glazig. Voeg de wortel toe en laat 5 min meebakken.

  8. Bestrooi met bloem en roer goed om. Voeg 250 ml melk, 250 ml water, de room en het visbouillonblokje toe.

  9. Breng al roerend aan de kook en laat enkele min doorkoken tot een dikke saus. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Kruid naar smaak met zout, zwarte peper en limoensap.

  10. Warm de oven voor op 180°C.

  11. Verdeel de groenten met saus over de bodem van een ovenschotel.

  12. Snij de vis in blokjes van 3 op 3 cm en verdeel over de groenten.

  13. Eindig met de grove puree en een laagje paneermeel.

  14. Zet in de voorverwarmde oven en laat 30 min bakken.