Friszoete salade met wortel, kikkererwten en veenbessen

39c6d6ba8f8bfdd02686065d62c7019b6683a267f6dd6238fcc23d0627a4c825.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Wrijf de bruine velletjes er zoveel mogelijk af tussen je handen. Hak de noten grof.

  2. Rooster het korianderzaad tot het gaat geuren, doe in de vijzel en stamp fijn. Doe het korianderpoeder samen met de olijfolie, honing en het citroensap in een bokaaltje met schroefdeksel. Kruid met peper en zout en schud stevig voor gebruik.

  3. Snij de komkommer in de lengte middendoor en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de twee helften in fijne halve maantjes.

  4. Schil de wortels en snij in flinterdunne plakjes met de mandoline.

  5. Spoel de kikkererwten. Schep ze samen met de komkommer door de wortelplakjes.

  6. Trek de blaadjes van de munt los en de plukjes dille van de steeltjes. Voeg beide bij de salade. Schep de veenbessen en de dressing erdoor.

  7. Werk af met hazelnoten en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit