Gebakken zalm met puree en fijne groentjes

5669fc9726481758c751f8eca423b0d06a31a1399025c73e3f85def96613201d.jpg

Allergenen

Vis, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook gaar. Giet af en laat een beetje drogen. Voeg 100 g boter toe en plet fijn tot alle boter goed is opgenomen.

  2. Snipper de bieslook fijn en meng onder de geplette aardappelen. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  3. Snij de prei in fijne reepjes en spoel grondig.

  4. Schil de wortelen, snij 2 wortelen in reepjes en rasp de andere 2 fijn.

  5. Pel de ui en snij in vrij kleine stukjes.

  6. Bak de zalm rosé in 50 g boter. Laat voldoende lang bakken aan 1 kant, draai om en bak ook de andere zijde.

  7. Smelt 50 g boter in een kookpot, maar laat niet bruinen. Voeg de uien toe en daarna de wortelen en prei. Kruid met peper, zout en het visbouillonblokje. Laat garen.

  8. Blus met de witte wijn. Voeg de room en melk toe en laat wat inkoken.

  9. Bind de saus nog wat verder met maïzena roux.

  10. Maak mooie quenelles van de puree. Verdeel de groentjes op het bord en schik de zalm erboven. Versier met enkele bieslookstengels.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit