Gebakken zalm met schorseneren, puree & zure room

Gebakken zalm met schorseneren, puree & zure room

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat nog even nadrogen op het vuur. Passeer door de roerzeef en werk af met wat zure room en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

  2. Reinig de schorseneren. Schil ze en spoel onmiddellijk na in ruim koud water met citroensap of een flinke geut azijn, want dat gaat de verkleuring tegen.

  3. Snij de schorseneren in fijne lange stukken (losanges) en kook ze gaar in gezouten water. Giet af, maar hou een klein beetje kookvocht om ze verder in te garen. Voeg zure room toe zodat je een mooie bleke saus bekomt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Schroei de gekruide zalmfilets in een tefalpan met een weinig olijfolie mooi goudbruin aan beide zijden. Laat op een zacht vuur verder garen.

  5. Doe de puree in een spuitzak met fijne spuitmond en spuit toefjes puree op het bord. Schik de schorseneren in het midden van het bord in een cirkel en leg de zalm erop. Werk af met wat fijngehakte dille.