Varkensspiering met mosterdrub en puree met zure room

Varkensspiering met mosterdrub en puree met zure room

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rub

    Meng alle ingrediënten.

  2. Smeer de spieringkoteletten in met de mosterd. Kleef de rub ertegen en druk goed aan. Laat 30 min trekken op kamertemperatuur.

  3. Gaar het vlees 30 min indirect op een BBQ van 150°C, onder deksel.

  4. Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water.

  5. Snipper de bieslook fijn.

  6. Giet de aardappelen af en laat drogen op het vuur. Doe de melk en zure room erbij en stamp tot puree. Roer de bieslook erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Schil de wortel. Was de radijsjes, verwijder het loof tot op 1 cm van de radijs. Snij de wortel, radijsjes en komkommer in dunne schijfjes. Meng de groenten en roer de witte wijnazijn en olijfolie erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Serveer de spieringkoteletten met de jonge sla, het wortelslaatje en de puree.