Varkensspiering met mosterdrub en puree met zure room PT1H10M 4 porties 4 Spar spieringkoteletten 4 koffielepel Boni zachte mosterd 1 kg Spar friet- en pureeaardappelen 200 g Boni zure room 100 ml Boni melk 1 plantje bieslook 100 g Spar jonge sla 1 wortel 1 bussel radijsjes 1 komkommer 1 el wittewijnazijn 2 el Boni olijfolie 70 g zout 60 g donkere kandijsuiker 10 g gerookt paprikapoeder 10 g lookpoeder 8 g zacht paprikapoeder 6 g zwarte peper 5 g gemberpoeder 2 g cayennepeper

Varkensspiering met mosterdrub en puree met zure room

02b2216322b4dd7722f364030d586ee9b910c99fdebb18794df2467b02f77f0e.jpg

Allergenen

Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rub

    Ingrediënten: 70.0 g zout 60.0 g donkere kandijsuiker 10.0 g gerookt paprikapoeder 10.0 g lookpoeder 8.0 g zacht paprikapoeder 6.0 g zwarte peper (molen) 5.0 g gemberpoeder 2.0 g cayennepeper

    Meng alle ingrediënten.

  2. Smeer de spieringkoteletten in met de mosterd. Kleef de rub ertegen en druk goed aan. Laat 30 min trekken op kamertemperatuur.

  3. Gaar het vlees 30 min indirect op een BBQ van 150°C, onder deksel.

  4. Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water.

  5. Snipper de bieslook fijn.

  6. Giet de aardappelen af en laat drogen op het vuur. Doe de melk en zure room erbij en stamp tot puree. Roer de bieslook erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Schil de wortel. Was de radijsjes, verwijder het loof tot op 1 cm van de radijs. Snij de wortel, radijsjes en komkommer in dunne schijfjes. Meng de groenten en roer de witte wijnazijn en olijfolie erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Serveer de spieringkoteletten met de jonge sla, het wortelslaatje en de puree.