Gelakte kippenbouten met mie, Chinese kool, lente-ui en broccoli

Gelakte kippenbouten met mie, Chinese kool, lente-ui en broccoli

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: pel de sjalotten en teentjes look. Hak beide fijn. Hak de gember, citroengrasstengel, tijm, rozemarijn en koriander voor de marinade fijn. Meng de rest van de ingrediënten eronder.

  2. Doe de kippenbouten in een schaal en verdeel de marinade erover. Dek af met folie en zet 4 u in de koeling.

  3. Verwarm de oven voor op 170°C.

  4. Haal de kippenbouten uit de marinade en bak de kippenbouten mooi goudbruin aan in hete boter.

  5. Leg de bouten terug in de schaal van de marinade. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de bouten verder garen gedurende 30 à 40 min. Bedruip de bouten regelmatig met de marinade.

  6. Reinig de Chinese kool, lente-ui en broccoli. Snij de kool in fijne repen.

  7. Snij de broccoli in roosjes en snipper de lente-ui fijn. Kook de broccoli beetgaar.

  8. Bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking.

  9. Wok alle groenten in hete wokolie en roer de mie er als laatste door. Kruid met peper en zout.

  10. Serveer met de gelakte kippenbouten.