Gepocheerde zeewolf met ratatouille en volkorenrijst

Gepocheerde zeewolf met ratatouille en volkorenrijst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aubergines en courgettes in dobbelsteentjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukjes. Pel de uien en snipper fijn. Pel de teentjes look en duw door de lookpers.

  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Stoof de uisnippers hierin, voeg paprikastukjes toe en laat even stoven.

  3. Voeg vervolgens de courgette, aubergine, look, tomatenpuree, gepelde tomaten, tijm, oregano, rozemarijn en laurier toe. Laat het geheel stoven op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.

  4. Vis de laurierblaadjes en kruidentakjes eruit. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de helft van de basilicumblaadjes erover en schep door elkaar.

  5. Kook de rijst gaar en hou warm.

  6. Pocheer de zeewolf in kokend water, gekruid met peper en zout. Haal de vis uit het water en laat uitlekken.

  7. Verdeel de ratatouille over voorverwarmde borden. Schik de zeewolf bovenop de ratatouille.

  8. Garneer met de rest van de blaadjes basilicum en serveer met volkorenrijst.