Geroosterde kip met kruiden onder het vel

07916adbf35ba70789d480b8fb7843f22db96cd398ebecc78aaeea841d9729f9.jpg

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 160°C, warme lucht.

  2. Bestrooi de binnenkant van de kip met versgemalen peper en zout.

  3. Was en droog de verse kruiden. Maak met je vingers het vel vanaf de nek van de kip voorzichtig los van het vlees op de borst en de billen. Schuif de kruiden tussen vel en vlees op borst en poten. De resterende kruiden steek je binnenin de kip.

  4. Snij de ongepelde lookbollen doormidden. Bestrijk de snijvlakken met olijfolie.

  5. Was en droog de aardappeltjes. Snij de paprika’s in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in stukken.

  6. Leg de kip in een diepe ovenschaal. Bestrijk met olijfolie. Schik de aardappelen, paprika, laurier en look errond. Giet de wijn en bouillon erbij. Kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en plaats in de oven.

  7. Verwijder na 1 uur het aluminiumfolie. Schud de aardappelen en paprika even op. Leg de verse rozemarijn erbij en plaats nog 50 minuten onafgedekt in de oven.

  8. Draai de oven hoger tot 220°C en laat verder garen en kleuren.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit