Gestoomde kip met lentegroenten en venkelsalade

Gestoomde kip met lentegroenten en venkelsalade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus: snij de lente-uitjes in stukjes.

  2. Mix samen met de overige sausingrediënten glad in een hakmolentje. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snij de stelen van de venkel en hou het groen bij.

  4. Snij de venkelknol fijn en besprenkel met citroensap en olijfolie.

  5. Snij het lente-uitje fijn en schep door de venkel. Kruid met peper en zout. Werk af met plukjes venkelgroen.

  6. Zet de stoomkoker klaar en vul met water zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing.

  7. Kruid de kip met peper en zout. Leg in de onderste stoomschaal.

  8. Snij de broccoli in kleine roosjes en stoom samen met de asperges op het bovenste verdiep in 4 min beetgaar. Haal eruit.

  9. Doe de erwtjes in een hittebestendige kom en stoom 2 min.

  10. Laat de kip nog 8 à 10 min verder stomen tot ze gaar is (afhankelijk van de dikte van de filets).

  11. Schik de gestoomde groenten op een schotel.

  12. Snij de kip in plakjes en leg ze erbovenop.

  13. Schep er wat saus over en werk af met de venkelsalade.

  14. Serveer met de rest van de saus.