Gevulde kalkoenfilet en gehaktbrood met gratin van spitskool en witlof, aardappel in stervorm en spruitjes

Gevulde kalkoenfilet en gehaktbrood met gratin van spitskool en witlof, aardappel in stervorm en spruitjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Gehaktbrood: week het brood kort in de melk en knijp uit.

  3. Pel de sjalot en look en snipper fijn.

  4. Hak de champignons fijn.

  5. Bak de champignons, sjalot en look aan in 1 el boter.

  6. Snij de salie fijn en bak kort mee.

  7. Meng het gehakt met het brood, de champignons, de look, de sjalot en de gehakte pistachenoten. Kruid met peper en zout.

  8. Besprenkel een ovenschotel met wat olijfolie en verdeel het gehakt over de schotel.

  9. Strijk het gehakt in met 1 el olijfolie en bak ± 30 à 40 min in de voorverwarmde oven, tot het gehaktbrood gaar is.

  10. Steek de kalkoenfilet eveneens in de oven en laat gedurende 1 u 20 min bakken.

  11. Zet de gratin er de laatste 20 min bij en laat opwarmen.

  12. Haal de buitenste blaadjes van de spruitjes.

  13. Kook de spruitjes al dente in gezouten, kokend water. Voeg ½ kl bicarbonaat aan het kookwater toe, zo blijven ze mooi groen. Laat ze na het koken onmiddellijk schrikken onder koud water en laat uitlekken.

  14. Bak de spekblokjes goudbruin in 2 el boter.

  15. Voeg de gare spruitjes bij de spekblokjes en bak kort mee. Kruid met peper en zout.

  16. Schil de aardappelen en snij in dikke schijven. Steek met de uitsteekvorm sterren uit de aardappelschijven.

  17. Kook de steraardappelen 5 min in gezouten, kokend water. Spoel ze onder koud water en dep droog.

  18. Bak de steraardappelen verder gaar en goudbruin in de friteuse op 180°C.

  19. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snij de kalkoenfilet in dikke plakken. Snij het gehaktbrood in punten.

  20. Schik alles op tafel en serveer.