Gevulde kerstbal met gekaramelliseerde peer, speculaascrumble en witte chocolademousse

Gevulde kerstbal met gekaramelliseerde peer, speculaascrumble en witte chocolademousse

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de room dik vloeibaar op. Klop de eiwitten tot stevige pieken met 50 gr suiker.

  2. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot op lichaamstemperatuur. Meng de opgeklopte eiwitten er voorzichtig onder.

  3. Spatel als laatste de opgeklopte room er voorzichtig onder. Zet in de koelkast.

  4. Maal de speculaasjes fijn in de blender.

  5. Schil de peren en snij in kleine blokjes. Stoof ze aan in een pan met boter en 50 gr suiker. Laat lichtjes karamelliseren. Laat afkoelen.

  6. Strooi wat speculaascrumble in 1 helft van de kerstballen. Schik de gekaramelliseerde peer erboven.

  7. Verdeel een mooie laag chocolademousse over de kerstballen. Zet de kerstballen in de koelkast en laat de chocolademousse verder opstijven.

  8. Haal net voor het opdienen uit de koelkast en werk af met de kerstversiering, een takje munt en wat poedersuiker.

  9. Sluit de kerstballen met de andere helften en zet op een sokkel op tafel. Dien onmiddellijk op.