Witte chocolademousse met peer en verloren brood

Witte chocolademousse met peer en verloren brood

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Witte chocolademousse

    week het gelatineblaadje in koud water.

  2. Klop de eiwitten stijf. Klop de room lobbig.

  3. Smelt de witte chocolade al roerend au bain-marie. Haal van het vuur.

  4. Verwarm de overige room. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Meng door de gesmolten chocolade. Spatel eerst de eiwitten, dan de room door de chocolade.

  5. Verdeel de mousse over de siliconen vormpjes. Laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Peer

    Schil de peren, snij in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit. Meng de wijn met het vanillemerg en de steranijs. Giet over de peren en laat minstens 1 u marineren.

  8. Chocoladecrumble

    Snij de boter in blokjes. Meng er bloem, suiker, amandel- en cacaopoeder door met je vingers. Stort de kruimel op een ovenplaat met bakpapier en bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  9. Verloren brood

    Snij het brood in repen van 2 cm. Klop het ei met de melk los en voeg kaneel en een snuifje zout toe. Verhit wat boter in een antikleefpan. Dop de broodrepen in het eimengsel en bak lichtbruin aan alle zijden. Haal van het vuur en strooi de suiker erover. Brand tot karamel met een brander.

  10. Afwerking

    Meng de plattekaas met de suiker en bewaar in een spuitzak.

  11. Duw de chocolademousse uit de vormpjes (dop hiervoor de onderkant kort in warm water). Leg er 2 repen verloren brood en 2 stukken gemarineerde peer bij. Werk af met dotjes plattekaas, chocoladecrumble, aardbeien en munt.