Gratin van pasta met looksaus, scampi’s en limoen

698ae7ba902538358917e11c555418def3c0892432bb33d7f0a69793be89bae6.jpg

Allergenen

Schaaldieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal.

  3. Pel de teentjes look en snipper fijn. Verhit de olijfolie met de boter in een pan en fruit de looksnippers. Kruid de scampi’s met peper en zout. Voeg de scampi’s toe en bak ze op een hoog vuur gedurende 1 minuut aan de onderkant mooi bruin.

  4. Draai de scampi’s om en bak de andere kant ook mooi bruin gedurende 1 minuut (let erop dat de look niet aanbrandt).

  5. Blus met wat limoensap, voeg de room toe en de fijngesnipperde peterselie. Laat kort inkoken.

  6. Verdeel de pasta en de saus over 4 ovenvaste schalen. Dresseer de scampi’s over de schotels en verdeel de gemalen kaas en de fijngesnipperde peterselie erover.

  7. Zet in de oven tot de pasta warm en de kaas gegratineerd is.

  8. Tip: je kan deze pasta ook maken met kruidenboter of vooraf gemaakte aïoli.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit