Gratin van sintjakobsvruchten met scampi’s en asperges

Schaaldieren , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de asperges en kook ze al dente in gezouten, kokend water. Laat ze uitlekken en snij in stukken van 5 cm.
-
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de sintjakobsvruchten en scampi’s gedurende ± 1 min.
-
Besprenkel met de Pineau des Charentes en laat even meekoken. (*)
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Voeg de aspergestukjes en zure room toe aan de pan. Kruid met peper en zout.
-
Meng alles goed. Verdeel alles per persoon over kleine ovenschaaltjes.
-
Meng de Parmezaanse kaas met het paneermeel.
-
Strooi dit mengsel over de inhoud van de ovenschaaltjes.
-
Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende ± 10 min bakken.
-
Serveer warm.(*) Je kan de Pineau des Charentes ook vervangen door cognac en dan de saus kort flamberen.