Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Meng de bloem met de olijfolie en het lauwe water in een keukenrobot. Kruid met peper en zout. Laat kneden tot een glad deeg. Wikkel in wat plasticfolie en leg 30 min in de koelkast.

  2. Vulling

    Mix de zure room met de geitenkaas, roomkaas en Boursin. Proef en kruid met peper en zout.

  3. 24b6eb940dbf59f447afa8c25dcd8fefbab06c16a5ecf6212fdddf8bce02f672.jpg

    Rol het deeg uit tot ½ cm en leg in de bakvorm. Druk goed aan en rol het overtollige deeg van de vorm eraf met de deegrol. Leg er een vel bakpapier over en bedek met bakparels.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de taart gedurende 15 à 20 min.

  5. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. af6b48bbe8b52a98b59d385a5a236cb64fbacb22a2754285a355092eca601c1b.jpg

    Verdeel de vulling over de afgekoelde bodem.

  7. Afwerking

    Blancheer de aspergetips en erwtjes gedurende enkele min en laat schrikken onder koud water. Leg op een propere handdoek. Snij het lente-uitje fijn. Pel de ui en snij in ringen.

  8. 45443a6a4b5bf112601e00a80b217d5435b4d49ed97195ac63edaf11af99402f.jpg

    Schik de asperges op de vulling. Verdeel de erwtjes erover en schik de uienringen en lente-ui erover. Werk af met enkele blaadjes jonge sla en wat tijm.