Hazenfilet met gebakken witloof, kroketjes, knolselder en jeneverbessensaus

628f05eccdf10e8698bb7f8bafc1112c08957c685b25cd48be3ec5976371332f.jpg

Allergenen

Selder , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de knolselder en snij in plakken van 2 cm dik. Steek hieruit cilinders met een diameter van 4 cm. Kook gaar in gezouten water of stoom gaar.

  2. Reinig het witloof en bak de stronkjes in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Laat 1 liter wildfond tot de helft inkoken met de jeneverbessen. Kruid met peper en zout. Monteer met klontjes koude boter.*

  4. Schroei de hazenrugfilets aan in een hete pan met een klontje boter. Laat elke zijde ongeveer 2 minuten bakken (= saignant). Kruid met peper en zout.

  5. Bak de kroketjes gaar en goudbruin in een friteuse op 180°C.

  6. Snij de gebakken hazenrugfilets overlangs door en schik op het bord. Serveer met de knolseldercilinders, kroketjes en een stronkje witloof. Nappeer de saus rond het vlees.