Janssons frestelse (Janssons verleiding)

f69492adc3765a167c350c8b001c1ead3120981b96d9ddfd5aad26119d98ea9a.jpg

Allergenen

Vis, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Schil de aardappelen en snij ze in lucifers.

  3. Broodkruim: snij de korsten van het brood. Pel de teentjes look. Doe ze samen met het brood in de keukenrobot en hak fijn. Meng de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  4. Snij de ansjovis in stukjes.

  5. Smelt een klontje boter in een pan. Bak de uiringen hierin zacht en goudbruin.

  6. Beboter een lage ovenschaal. Spreid van de aardappelen uit over de bodem van de schaal. Verdeel de helft van de gebakken uiringen en de helft van de ansjovis erover. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Schik een nieuwe laag van van de aardappelen erop. Verdeel vervolgens de rest van de uiringen en ansjovis erover. Kruid met versgemalen zwarte peper. Dek af met de rest van de aardappelen.

  7. Schenk de room erover. Bestrooi met broodkruim.

  8. Bak in het midden van de oven in 1 uur goudbruin, krokant en gaar.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit