Kalkoenorloffgebraad met broccoli en bloemkool

Kalkoenorloffgebraad met broccoli en bloemkool

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Pel de sjalotten en snij in partjes.

  3. Kleur het gebraad aan alle zijden aan in 50 gr gesmolten boter. Haal uit de pan en schik in een ovenschotel. Verdeel de sjalotpartjes errond. Zet in de oven en laat gedurende 30 tot 45 minuten garen.

  4. Reinig de broccoli en bloemkool en snij beide in roosjes. Stoom of kook de roosjes beetgaar. Kruid met peper en zout.

  5. Reinig de spruitjes en kook beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Smelt een klontje boter en stoof de spruitjes hierin aan. Kruid met peper en zout.

  6. Meng alle groenten samen.

  7. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Schik in een schotel en serveer de groentemengeling errond.

  8. Snij het vlees aan tafel in plakjes.

  9. Dien op met krielaardappelen en saus naar keuze.