Allergenen

sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de kip in stukken van ± 3 à 4 cm dikte.

  2. Marinade

    Pel de look, schil de gember en rasp beide fijn.

  3. Meng met de rest van de marinadeingrediënten en schep de kip erdoor. Laat minstens 30 min marineren.

  4. Spoel de bladpeterselie en dep goed droog.

  5. Gekruide maïzena

    Doe de maïzenaingrediënten in een diep bord. Kruid met een snuif peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 80°C en de friteuse op 170°C.

  7. Haal de stukken kip in porties door de maïzena. Schud het overtollige meel eraf en frituur ze goudbruin en gaar in 5 min.

  8. Laat de porties uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout en hou warm in de oven tot gebruik. Bak alle porties.

  9. Doe de gefrituurde kipstukjes in kommetjes.

  10. Frituur tot slot de bladpeterselie en werk de kip ermee af.

  11. Serveer onmiddellijk met partjes citroen.