Kip in cornflakes met maïsespuma

Kip in cornflakes met maïsespuma

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de Griekse yoghurt met het currypoeder en de kippenkruiden. Doe het limoensap erbij naar smaak.

  2. Snij de kipfilets in reepjes en marineer in de mengeling. Zet in de koelkast en laat een nachtje trekken. Door het zuur van de yoghurt en limoen zal de kip extra mals worden.

  3. Haal de kipreepjes uit de marinade en dep droog.

  4. Meng cornflakes met wat bloem en een losgeklopt eiwit.

  5. Paneer de kipreepjes met de cornflakesmengeling.

  6. Frituur net voor het opdienen.

  7. Maïsespuma: pel de sjalot en snipper fijn. Laat even aanstoven in wat olijfolie.

  8. Voeg het volledige blik maïs, met sap, toe aan de gefruite sjalotten. Kruid met cayennepeper en zout. Laat onder deksel stoven.

  9. Voeg de zure room toe en laat opkoken.

  10. Mix alles glad en duw door een fijne zeef.

  11. Giet in een sifon met 1 gaspatroon. Schud goed en leg in de koelkast tot gebruik.

  12. Verdeel de gefrituurde kipreepjes over kommetjes. Spuit de maïsespuma erbij.