Maaltijdsoep met kip, chorizo, maïs en rode bonen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui, snij eerst middendoor en vervolgens in fijne plakjes.

  2. Plet de teentjes look met de zijkant van een chefmes en verwijder de pel.

  3. Snij de selderstengels in fijne maantjes.

  4. Snij de chilipepers fijn.

  5. Snij de tomaten in stukjes.

  6. Snij de chorizo in reepjes.

  7. Pluk de blaadjes van de koriander en snij de steeltjes fijn.

  8. Verhit een scheut olie in een ruime kookpot en stoof de uiringen zacht, voeg de selderplakjes, chilipepers en look toe en laat meestoven.

  9. Schep de chorizo, komijn en paprikapoeder erdoor en roerbak.

  10. Overgiet met de bouillon, voeg de koriandersteeltjes en takjes oregano toe en breng aan de kook. Laat de kipfilets erin glijden en draai het vuur zachter.

  11. Laat de kip langzaam garen in de bouillon. Haal de kip eruit en trek met behulp van 2 vorken de kipfilet in stukken.

  12. Laat de maïskorrels en bonen uitlekken en voeg samen met de tomatenstukjes bij de bouillon. Breng aan de kook en voeg de kippenstukjes toe.

  13. Snij voor de afwerking het vruchtvlees van de avocado in stukjes en besprenkel met limoensap.

  14. Schep de soep in kommen en verdeel de avocadoblokjes erover.

  15. Werk af met een kl zure room en bestrooi met korianderblaadjes.

  16. Serveer met Spar wraps.