Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng het sap van de sinaasappelen en citroen met de olijfolie en tijm in een platte schaal.

  2. Snij de kipfilet in de lengte in 4 stukken en leg in de marinade.

  3. Zet 30 min in de koelkast.

  4. Relish: verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij eerst in repen en daarna in stukjes. Snipper de peterselie fijn.

  5. Pel de rode ui en snij in fijne, halve ringen.

  6. Snij de zeste van de sinaasappelen en citroen. Hou de zestes apart. Snij het citrusfruit daarna in 2 en snij het vruchtvlees in stukjes.

  7. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie met basilicum.

  8. Haal de kipfilet uit de marinade en bak mooi goudbruin in de warme olie.

  9. Leg de gebakken kip op een bord en doe de ingrediënten van de relish in de pan. Voeg een beetje olijfolie toe en laat garen.

  10. Voeg het marinadevocht van de kipfilet erbij. Kruid met paprikapoeder.

  11. Bak de krieltjes in een hete pan met een scheutje olijfolie met basilicum. Keer regelmatig om. Kruid de aardappeltjes met wat tijm.

  12. Leg de kipfilets in de relish. Strooi de bruine suiker erover en overgiet met wat honing. Laat het geheel karamelliseren.

  13. Schik de gebakken aardappelen op het bord en de kipfilet in het midden.

  14. Bedek de kipfilet met de relish en werk af met wat zeste en fijngesnipperde peterselie.