Kippenrollade met farce van sprotjes

Kippenrollade met farce van sprotjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de champignons en snij in plakjes. Leg in een schaal en besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout. Verdeel de citroenzeste erover. Meng alles onder elkaar en laat marineren.

  2. Reinig de sla. Rol enkele slabladeren (zonder de nerf) samen en snij in fijne reepjes. Hou apart.

  3. Meng de mayonaise met de zure room tot een half dikke emulsie.

  4. Snij elke kippenfilet dwars door tot je een flap krijgt, dus niet volledig doorsnijden. Sla met de platte kant van een groot mes het vlees een beetje platter en malser.

  5. Verdeel op de ene helft van de kip de sprotfilets. Rol de kippenfilet dicht tot je een worst hebt.

  6. Schik op een stuk aluminiumfolie van 20 x 20 cm. Rol de kippenfilet strak op. Draai het uiteinde op tot je een strakke worst krijgt.

  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

  8. Leg de kippenrollades op een bakplaat en laat 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Snij de opgevulde kippenrollade in 3 gelijke stukken.

  10. Schik in het midden van het bord de fijngesneden kropsla. Leg de stukken kippenrollade errond.

  11. Serveer de gemarineerde champignonschijfjes erbij. Werk af met de mayonaise met zure room.