Gemarineerde sprotjes met citroen en chermoula

6Vis120minPrint
Ingrediënten
  • 2 citroenen
  • platte peterselie
  • 2 pakjes Spar sprotjes
  • 4 teentjes look
  • 1 ui
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • ½ koffielepel komijnzaad
  • ½ koffielepel gemalen zwarte peper
  • ¼ koffielepel cayennepeper
  • ¼ koffielepel gemberpoeder
  • ¼ koffielepel saffraanpoeder
  • 4 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • g citroen
Recept

1. Chermoula: pel de ui en teentjes look en hak fijn. Meng samen met de andere ingrediënten en laat een uurtje in de olijfolie trekken.
2. Giet alles in de blender en mix fijn.
3. Verdeel de chermoula over de sprotjes. Laat een ½ uur tot 1 uur marineren.
4. Leg de sprotjes in een vuurvaste schotel en bak gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
5. Serveer met schijfjes citroen en platte peterselie.

< naar recepten