Kleurige couscoussalade

Kleurige couscoussalade

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  2. Snij de courgette en aubergine in kleine blokjes.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Pers de teentjes look.

  5. Verwarm een scheut zonnebloemolie in een kookpot en roerbak de paprika-, aubergine- en courgetteblokjes enkele min.

  6. Voeg de looksnippers toe en laat 1 min meebakken.

  7. Roer de komijn, koriander, bruine suiker en pijnboompitten erdoor en laat nog 1 min bakken.

  8. Haal de pot van het vuur, schep de couscous erdoor en overgiet met de kokende kippenbouillon. Laat onder deksel 5 min rusten.

  9. Roer de couscous los, breng op smaak met peper en zout.

  10. Hak de koriander grof en schep door de salade.

  11. Serveer warm of op kamertemperatuur.

  12. Tip: lekker bij de BBQ.