Koolrabipreisoep met waterkers en garnaaltjes
Schaaldieren en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de koolrabi’s en snij in stukken. Reinig de prei en snij in stukken.
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Verhit de boter in een kookpot en bak de ui glazig.
-
Voeg de prei en koolrabi toe en laat 1 min rustig meebakken.
-
Blus met 1,2 l water en voeg de kippenbouillonblokjes en het kruidentuiltje toe.
-
Breng aan de kook en laat 25 min rustig koken.
-
Verwijder het kruidentuiltje.
-
Voeg ½ bussel waterkers toe en mix de soep met een staafmixer fijn.
-
Breng de soep weer aan de kook met de sojaroom. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer in kommetjes en werk af met garnaaltjes, plukjes waterkers en enkele druppels olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders