Kroepoek met sprotjes

Kroepoek met sprotjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de sprotfilets in stukjes van 0,5 cm en vermeng met de fijngesneden wortel en andere rauwkost. Hak wat verse kruiden zoals koriander, bieslook en eventueel kervel. Meng onder de sprotjes.

  2. Yoghurtdressing: meng 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel yoghurt en een weinig water om te verdunnen. Kruid met peper en zout.

  3. Besprenkel de sprotmengeling met de yoghurtdressing.

  4. Breek de rijstpapiervellen in 2 of in 4 naarmate de grootte van de kuipjes die je wil.

  5. Frituur de vellen. Haal ze uit het frituurvet met een tang en vorm een kuipje met behulp van een vork of lepel. (*)

  6. Vul de kuipjes met het vismengsel en versier met dotjes tarama.

  7. (*) De eerste zal misschien geen succes zijn, de volgende des te meer!