Lamstajine met blozende appels

Lamstajine met blozende appels

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en lookteentjes en snipper beide fijn.

  2. Schroei het vlees dicht in hete boter. Kruid met peper en zout. Voeg de ui en looksnippers toe en laat even meestoven.

  3. Leg de stukken vlees samen met de ui en look op de bodem van een met olie bestreken tajine. Voeg alle kruiden, verse en gedroogde, toe. Bestrooi met 1 kleine koffielepel zout en ½ koffielepel zwarte peper. Besprenkel met 5 cl olijfolie en overgiet met water tot halfweg de rand. Dek de tajine af en laat op een matig vuur in 1 uur gaar stoven.

  4. Controleer halfweg of er voldoende vocht in de tajine is. Voeg, indien nodig, een weinig water toe.

  5. Was intussen de appels. Snij ze in 6 partjes en verwijder het klokhuis. Stoof de appelpartjes aan in boter. Bestrooi met de suiker en laat het geheel karamelliseren.

  6. Voeg de appels met karamel bij de tajine en laat nog 5 minuten afgedekt meestoven.

  7. Serveer uit de tajine met vers Turks brood.