Vis , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de tomaten en snij in kleine blokjes.
-
Pel de look en sjalotjes en snipper alles fijn.
-
Pluk de blaadjes van de kervel en dragon en snij bieslook, kervel en dragon fijn.
-
Snij de boter in blokjes en plaats in de diepvries.
-
Snij de lotte in kleinere stukken. Sla ze eventueel wat platter.
-
Verwarm de olie en bak de vis aan beide zijden lichtbruin.
-
Voeg de sjalotten, look en blokjes tomaat toe.
-
Overgiet met wijn en laat tot 2⁄3 inkoken. Kruid met peper en zout.
-
Besprenkel met cognac en flambeer.
-
Haal de stukken vis uit de saus en hou ze warm.
-
Laat de saus inkoken tot de helft. Voeg porto en room toe.
-
Kruid met een mespunt cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.
-
Laat nogmaals inkoken, tot een mooi gebonden saus.
-
Schik intussen de bevroren hertoginnenaardappelen op een bakplaat en bak in 12 à 15 min goudbruin in de oven.
-
Voeg de verse kruiden toe aan de saus. Voeg de vis toe en laat even doorwarmen en verder garen.
-
Schep vlak voor het opdienen de blokjes ijskoude boter door de saus en laat smelten. Zo bekom je een glanzende saus.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven