Gluten en sesamzaad.Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
Rooster het sesamzaad goudgeel en hou apart.
Doe de gist, bloem, 50 g suiker en het zout in een grote kom en voeg de olijfolie en het water toe. Meng het geheel tot een klontvrij beslag. Laat 1 u rijzen onder plasticfolie.
Schep met behulp van een kleine ijsschepper of bolle lepel bolletjes in een friteuse van 180°C. Frituur 5 min tot ze goudgeel zijn.
Honingsiroop
Kook de honing met de suiker en laat kleuren tot karamel. Blus met het water en laat samen koken gedurende 10 min, zodat de stroop wat dikker wordt.
Giet over de loukoumades en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders