Maïssoep met spekreepjes

4dc9b9a43d995e537029621e619a6b20a22d212edf9b87b51a40da0b47816cd8.jpg

Allergenen

Selder, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Spoel de selder en snij in stukjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  2. Smelt de boter in een kookpot en schep de ui, selderstukjes en aardappelblokjes erdoor. Bak gedurende 3 – 4 minuten.

  3. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg ½ l water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 15 minuten op een zacht vuur koken.

  4. Voeg van de maïskorrels en de melk toe aan de soep. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Kruid met peper en zout.

  5. Mix de soep.

  6. Bak de gerookte spekreepjes krokant in een pan met antikleeflaag en zonder vetstof. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

  7. Giet de soep in de kommetjes. Werk af met de rest van de maïskorrels en de gebakken spekreepjes.

  8. Hak de peterselie fijn en strooi over de soep.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit