Met shiitake gevulde parelhoenfilet & knolselderpuree

658183ffc8d3bb1586480f4562fcd9afe3d95ce67a2fbc01faf62f6cca1a8c05.jpg

Allergenen

Selder, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Overgiet het eekhoorntjesbrood met 25 cl warm water en laat 30 minuten weken. Laat uitlekken en hak fijn.

  2. Verwarm de oven op 180°C.

  3. Schil de knolselder en snij in gelijke stukken. Kook deze gaar in ¾ water en ¼ melk. Kruid met zout.

  4. Verwarm een scheut olie en stoof hierin de ui, de shiitake en het eekhoorntjesbrood. Voeg tijmtakjes toe en kruid met peper en zout.

  5. Overgiet met de wijn en 5 cl weekvocht en laat inkoken. Verwijder de tijmtakjes.

  6. Maak een inkeping in de filets en vul ze met het mengsel. Wikkel ze in een snee serranoham en schik in een met olie bestreken ovenschaal. Bak goudbruin en gaar in 20 à 30 minuten.

  7. Pureer de knolselder en meng onder de aardappelpuree. Kruid met versgemalen zwarte peper, zeezout en nootmuskaat.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit