Mexicaans gevulde bolletjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de ui en look, snipper beide fijn.

  3. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Stoof de ui- en looksnippers zacht in een pot met olie. Voeg het gehakt toe en roerbak gaar. Kruid met komijn, paprika, cayennepeper en zout.

  5. Voeg de paprikablokjes toe en laat zacht stoven. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

  6. Schep de maïs en bonen erdoor en laat doorwarmen op een laag vuur.

  7. Snipper de koriander fijn en schep door het gehakt.

  8. Verwarm de broodjes 5 min in de oven.

  9. Snij het kapje van de broodjes en hol ze uit met een lepel.

  10. Verdeel het gehaktmengsel over de broodjes en bestrooi met gemalen kaas.

  11. Serveer met zure room en tortillachips.