Mojito met muntgranité

43ded13cdef9979f8fac8946e4f675f443830e89fd143fd24b74e4333ac2852b.jpg

Allergenen

Eieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Granité van munt: pluk de blaadjes munt. Blancheer ze heel kort. Mix ze met 1,5 dl rietsuikersiroop en ½ dl water. Laat opstijven in de diepvriezer. Roer elke 2 u met een vork door het mengsel. Zet 24 u in de diepvriezer.

  2. Rasp de schil van 4 limoenen. Hou apart. Meng het sap van 4 limoenen met de rum en 12 cl rietsuikersiroop. Voeg de eiwitten eraan toe. Doe in een espumafles. Schud goed. Zet 2 gaspatronen op de espumafles, schud goed en laat koelen in de ijskast.

  3. Schil 1 limoen ‘à vif’, verdeel in kwartjes.

  4. Schep de granité van munt in een gekoeld cocktailglas, leg er enkele kwartjes limoen op, werk af met de espuma. Versier met zeste van limoen en een takje munt.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit