Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode puntpaprika en snij in fijne blokjes.

  3. Verhit olijfolie in een bakpan en bak het gehakt rul.

  4. Voeg de ui, look en puntpaprika toe en laat glazig bakken. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en laat 1 min al roerend meebakken.

  5. Blus met de rode wijn en laat ‘droog’ koken.

  6. Bevochtig met de tomatenblokjes en breng aan de kook. Voeg de tak rozemarijn toe en laat 40 min rustig pruttelen onder deksel.

  7. Kruid met cayennepeper en zout en verwijder de rozemarijn.

  8. Schil de aardappelen en was ze. Snij de aardappelen en aubergines in plakjes van ± 1,5 cm. Stoom of kook ze gaar gedurende 10 min.

  9. Kaassaus: smelt de boter in een kleine sauspan. Voeg de bloem toe en laat al roerend drogen op het vuur. Voeg al roerend de melk beetje bij beetje toe. Breng het geheel aan de kook en laat enkele min doorkoken.

  10. Haal van het vuur en roer er 150 g kaas onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  11. Warm de oven voor op 180°C.

  12. Bedek een ovenschotel met de helft van de gehaktsaus. Bedek met plakjes aubergine en aardappelen. Verdeel de overige gehaktsaus erover, werk af met de kaassaus en schijfjes tomaat en bestrooi met de overige kaas.

  13. Plaats gedurende 30 min in de voorverwarmde oven. Serveer warm.