Noordzeetong op Oostendse wijze

Noordzeetong op Oostendse wijze

Allergenen

Selder , Schaaldieren , Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen verschillende malen in ruim water en verwijder eventuele pokken en baarden.

  2. Spoel de peterselie en selderstengels en snij in stukken. Pel de ui en snij in ringen. Pel en plet de look.

  3. Smelt een klontje boter in een ruime pot en stoof de selder en uienringen.

  4. Voeg de mosselen, look en peterseliestengels toe. Kruid met versgemalen peper.

  5. Dek de pot af en laat de mosselen op een hevig vuur openstomen.

  6. Open de pot na enkele min en besprenkel met de wijn. Schud de mosselen op, dek af en laat nog verder koken tot alle schelpen net open zijn.

  7. Giet de mosselen in een vergiet en vang het mosselvocht op.

  8. Haal de mosselen uit de schelp en hou opzij.

  9. Snij de champignons in plakjes en stoof ze in boter in een pot. Giet het gezeefde mosselvocht en de room erbij. Voeg laurier en tijm toe. Kruid met versgemalen peper. Laat op een zacht vuur inkoken tot een saus.

  10. Kruid de Noordzeetong met peper en zout. Smelt een klont geklaarde boter in een ruime braadpan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 3 min aan beide zijden goudbruin en gaar.

  11. Zeef de saus, hou de champignons bij en verwijder de tijm en laurier.

  12. Zet de staafmixer in de saus en mix tot ze schuimt.

  13. Voeg ¾ van de champignons, mosselen en garnalen toe aan de schuimende saus zodat ze wat opwarmen.

  14. Schik de vis op voorverwarmde borden, overgiet met de saus en werk af met de rest van de garnalen, mosselen en champignons.

  15. Schik er waterkers en kerstomaatjes naast en serveer met verse kroketten.