Oostends vispannetje

Allergenen

Selder , Schaaldieren , Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig alle groenten en kruiden. Snipper de ui, selder en prei fijn. Snij de champignons in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Snij elke vissoort in 4 mooie stukken. Bak alle stukken vis kort aan in wat hete olijfolie zodat ze een mooi krokant korstje hebben. Haal ze uit de pan. Kruid met peper en zout.

  4. Stoof de ui, selder en prei aan in wat boter. Kruid met peper en zout. Laat mooi glazig worden. Bevochtig met witte wijn en visfumet. Laat 1/3 reduceren. Voeg de room toe en laat opnieuw 1/3 reduceren.

  5. Giet de saus door een zeef in een sauspan. Giet de eidooiers bij de saus en klop op. Kruid met peper, zout en citroensap. Warm op, maar laat niet meer koken.

  6. Verdeel de groentjes over de visschoteltjes. Schik de vis en garnalen over de groentjes. Giet wat saus erover.

  7. Laat 10 min gratineren onder de grill. Zet, afhankelijk van de kracht van de grill, de pannetjes hoger of lager. Let op dat de saus niet verbrandt.

  8. Haal uit de oven en werk af met de fijngehakte peterselie.