Oosterse balletjes en kroepoek met Thaise salade

Oosterse balletjes en kroepoek met Thaise salade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de oosterse balletjes in een ovenschaal en warm op gedurende enkele minuten in de oven op 180°C.

  2. Salade: schil de komkommer, snij in 2 en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in repen en vervolgens in kleine brunoise. Reinig de lente-uitjes en snipper fijn. Snij de rode pepertjes in 2, verwijder de pitjes en snipper fijn. Schil de gember en snij heel fijn. Pel de teentjes look en sjalotten. Snipper beide fijn. Meng de sojasaus met alle kruiden en groenten.

  3. Verdeel de salade over de bordjes en serveer de rest in een kommetje.

  4. Schik op elk schaaltje een oosters balletje. Geef er ook nog sojasaus en pittige chilisaus bij.

  5. Leg de kroepoek op andere schaaltjes. Bedek elke kroepoek met Thaise salade. Werk af met een blaadje koriander.