noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal 8 mooie bladeren van de savooikool en blancheer ze in gezouten kokend water.
-
Leg de koolbladeren onmiddellijk na het blancheren in ijskoud water. Zo blijven ze mooi groen.
-
Laat de bladeren uitlekken en dep ze droog met een propere keukenhanddoek of keukenpapier. Hou apart.
-
Snij 200 g rauwe kool fijn.
-
Pel de ui en het teentje look. Versnipper de ui en look en bak samen met het gehakt en de fijngesneden kool gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Hak de noten en salie fijn en voeg bij het gebakken gehakt. Bak kort mee en laat afkoelen.
-
Meng de gedroogde veenbessen onder het gebakken gehakt en de kool.
-
Vul de savooibladeren op met dit mengsel.
-
Maak mooie pakjes van de savooibladeren.
-
Besprenkel de ovenschotel met olijfolie en leg de opgevulde koolpakjes erin. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Bak af op 180°C gedurende 15 min.
-
Tip: doe ¼ el bicarbonaat in het kokend water, zo blijven de koolbladeren mooi groen, en snij eventueel de grote nerven eruit alvorens op te rollen.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven