Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

Allergenen

Eieren , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de aubergines en dep droog. Snij in plakken van ½ cm.

  2. Giet een bodem arachideolie in en pan en warm de olie op.

  3. Wentel de aubergineplakken door de bloem en daarna door het broodkruim.

  4. Bak de gepaneerde aubergineplakken in de hete olie. Draai om en bak ook de andere zijde.

  5. Haal de plakken met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Warm de oven voor op 180°C.

  7. Wrijf een ovenschaal in met boter. Verdeel er wat tomatenpassata over.

  8. Bedek met een laag gefrituurde aubergineplakken.

  9. Verdeel er tomatenpassata over.

  10. Snij de mozzarella in plakken en leg een laag mozzarella op de tomatenpassata.

  11. Strooi er een laagje Parmezaanse kaas over.

  12. Leg een nieuwe laag aubergineplakken.

  13. Herhaal stap 8 tot en met 11 tot de ovenschotel gevuld is.

  14. Werk af met de rest van de Parmezaanse kaas.

  15. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.

  16. Haal uit de oven en verdeel over de borden. Werk af met nog wat geraspte Parmezaanse kaas en een blaadje basilicum. Serveer warm.