Pastei van fazant en bospaddenstoelen met salade en vinaigrette

060509ba4a93f1f02f287a207db861a95127df81a50e84b968c082b765af425b.jpg

Allergenen

Selder, Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de bospaddenstoelen en snij in grove stukken. Pel het teentje look en snipper fijn.

  2. Reinig de groenten en snij in stukken.

  3. Kruid de fazant goed met peper en zout. Bak deze gaar in de oven samen met de gesneden groenten, het kruidentuiltje en voldoende boter op 180°C gedurende 45 min.

  4. Bak de bospaddenstoelen en fijngesnipperde look gaar in wat boter. Kruid met peper en zout.

  5. Breng de gevogeltebouillon en room aan de kook, laat tot de helft inkoken. Voeg maïzena toe tot je een dikke saus bekomt. Voeg de gebakken paddenstoelen toe en meng goed.

  6. Verwijder het vel van de fazant als hij gaar is. Haal het vlees van de karkas en pluk in kleine stukjes.

  7. Meng het fazantenvlees onder de bospaddenstoelen. Kruid goed. Laat afkoelen in de ijskast.

  8. Snij uit 1 vel bladerdeeg 2 cirkels met een diameter van 14 cm.

  9. Leg op elke cirkel voldoende fazantvulling. Vouw de cirkel bladerdeeg zo dicht dat je een halve maan bekomt. Druk de boordjes mooi dicht met een vork.

  10. Leg de pasteien op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenzijde met een beetje van de losgeklopte eidooiers.

  11. Bak in de oven op 180°C gedurende 20 min.

  12. Reinig de little gems en trek de blaadjes los.

  13. Snij de fazantpasteien in 2 en dresseer op het bord. Leg wat salade op het bord. Giet er olijfolie bij en werk af met enkele druppels crème van balsamicoazijn. Versier met bieslooksnippers.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit