Piccata al limone e capperi

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de citroen schoon en snij in flinterdunne plakjes. Verwijder eventuele pitjes.

  2. Laat de kappertjes uitlekken.

  3. Leg de kalfslapjes tussen plastic folie en rol ze met de deegrol iets platter.

  4. Bestrooi het vlees met bloem. Schud de overtollige bloem eraf en kruid met peper en zout.

  5. Verhit een flinke klont boter met een scheut olie in een ruime braadpan. Bak het vlees heel kort aan beide zijden goudbruin. Schik op een voorverwarmde schaal en dek losjes af met aluminiumfolie.

  6. Blus de pan met wijn en schraap de bakresten los. Laat tot ½ inkoken.

  7. Voeg de fond en citroenplakjes toe en laat tot ½ inkoken.

  8. Hak de bladpeterselie fijn.

  9. Haal de pan van het vuur en schep er een klont boter, de kappertjes, het citroensap en de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Leg het vlees in de warme saus en draai om zodat beide kanten bedekt zijn met saus.

  11. Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  12. Serveer de kalfslapjes met de linguine.