Pittig gekruid gehakt met peer en pruim uit de oven

4cdf8f93ea258537d68f8142a0ac6bf9d638f5aa361f93e54e340c2087074107.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Leg de pruimen kort in kokend water. Verwijder de schil en de pit. Snij het vruchtvlees in stukjes.

  3. Pel de uien en de look. Snij de uien fijn en pers de teentjes look. Meng de uien samen met de geperste look door de gehaktsoorten. Kneed flink door elkaar en schep de stukjes pruim en de tikka massala erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Vul de ovenschaal met het gehaktmengsel en strijk glad. Prik met een vork gaatjes in het gehakt.

  5. Spoel de peren en snij ze ongeschild in plakken. Klop de eieren los met een scheutje melk.

  6. Schenk het eimengsel over het gehakt en druk de plakken peer erin.

  7. Bak in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar in 40 minuten.

  8. Tip: lekker met rijst en gestoofde witte kool.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit