Pizza calzone met merguez, ricotta, mozzarella en aubergine

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pizzadeeg: los de gist op in lauw water.

  2. Stort de bloem uit op de werktafel. Maak een kuil in het midden. Giet het gistwater en de olijfolie in het midden. Strooi het zout op de rand van de bloemhoop.

  3. Begin cirkels te maken van binnen naar buiten, tot alle bloem vermengd is met het gistwater. Kneed tot een mooi glad deeg.

  4. Laat 30 min rusten in een kom onder een vochtige handdoek. (*)

  5. Vulling: snij de aubergine in dunne schijfjes.

  6. Bestrooi ze royaal met grof zout en laat 10 min uitlekken in een zeef. Spoel het zout van de aubergineschijven en dep ze goed droog.

  7. Snij de merguez in kleinere stukjes. Bak ze kort in arachideolie krokant.

  8. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snij ze in lange, fijne repen.

  9. Snij de mozzarella in schijven.

  10. Warm de oven voor op 250°C.

  11. Pizzadeeg: strooi wat bloem op de werktafel en neem het deeg uit de kom. Kneed nog even.

  12. Verdeel het deeg in 4 bollen van ± 150 g. Rol elke bol uit tot een grote, dunne pizzabodem.

  13. Klop de ricotta los en kruid met cayennepeper en zout.

  14. Beleg telkens 1 helft van de pizzabodems met ricotta. Blijf 1 cm van de rand.

  15. Verdeel er de aubergineschijven, paprika, merguez en mozzarella over. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

  16. Vouw de pizza dicht en druk de randjes goed aan.

  17. Bak gedurende 8 à 10 min in de voorverwarmde oven.(*) Je kan het deeg perfect de dag voordien maken. Dan is het zelfs nog lekkerder.