Pizza van aubergine
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 3 romatomaten
- 2 bollen Spar mozzarella
- 8 sneetjes Spar parmaham
- 1 bosje basilicumplantje
- Boni Selection ketchup
- piment d’espelette
- Boni Selection olijfolie
Recept
- Snij de aubergines in 8 ronde schijven van 1 cm dik. Bestrijk 1 kant met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Gril de schijven met de ingesmeerde kant naar beneden op de barbecue in 5 min half gaar.
- Draai ze om en bestrijk de niet gegrilde kant met olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Bestrijk de gegrilde kant met ketchup en kruid met espelettepeper.
- Snij de tomaten in ronde fijne plakjes en leg op de aubergine.
- Dek af met plakjes mozzarella. Gril de auberginepizza’s opnieuw 5 min op de barbecue tot de mozzarella wat gesmolten is.
- Kruid met peper en zout.
- Werk af met parmaham en fijngesneden basilicum.
Delen