Poké bowl met zalm, tahinsaus, nori en zeekraal

b4e0c2899c484ef7f84ca741e08042ce0a12820d9dfe3508d19103fb7eeba980.jpg

Allergenen

Vis, Pindanoten, sesamzaad, sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gaar de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking in licht gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen. Snipper de koriander fijn en roer onder de rijst.

  2. Blancheer de zeekraal 1 min in kokend water. Giet af en verfris in ijskoud water.

  3. Maal de pilipili met 2 kl sesamzaad, ½ kl zout en de suiker in een vijzel. Paneer de zalm in het overige sesamzaad.

  4. Snij of knip de nori in driehoekjes. Verhit wat arachideolie met 1 kl sesamolie in een bakpan. Laat de noridriehoekjes 30 sec krokant bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de pilipilimengeling.

  5. Bak de zalm heel kort aan alle zijden in dezelfde pan. Laat afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Snij in sneetjes van 1 cm.

  6. Verwarm de tahin met de ketjap en zoete sherry tot een egale saus. Haal van het vuur en roer de sojasaus en 20 ml water erdoor. Laat afkoelen.

  7. Schil de wortelen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de pitjes met een koffielepel. Snij de komkommer en wortelen in julienne, meng onder elkaar en besprenkel met wat arachideolie en citroensap.

  8. Verwijder de wortels en het groen van de radijzen. Was ze en snij in fijne plakjes.

  9. Verdeel de rijst over 4 kommen.

  10. Schik de zalmplakjes, radijsjes, jonge sla, juliennegroenten en zeekraal erop. Werk af met de gebakken nori en serveer met de tahinsaus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit