Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de prei. Snij het wit van de prei in fijne ringen. Spoel de preiringen grondig en laat uitlekken. Pel de uien en snipper fijn.

  2. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de uien hierin aan. Voeg de prei toe en stoof tot ze gaar is. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.

  3. Rol het deeg uit en schik in de beboterde en bebloemde taartvormpjes. Druk het deeg aan. Prik het deeg in met een vork.

  4. Snij 6 sprotjes in kleine stukjes.

  5. Breek de eieren en kluts ze samen met de room. Voeg de sprotstukjes toe. Kruid met peper en een weinig zout.

  6. Schik de uitgelekte ui-preimengeling over de verschillende taartjes. Overgiet met het eimengsel. Versier met 1 sprotfilet per taartje.

  7. Zet gedurende ± 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  8. Tip: lekker met een frisse salade en een al even verfrissende Hoegaarden.