Rijkgevulde courgettesoep

Rijkgevulde courgettesoep

Allergenen

Selder , Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de courgettes en selder. Schil de wortel en de raap. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Pel de rode ui. Snij alle groenten in kleine blokjes, maar hou elke groente apart.

  2. Verhit wat olijfolie en bak de rode uistukken aan, voeg de groene en rode paprikablokjes toe. Bak gedurende 5 minuten.

  3. Voeg vervolgens de wortel, raap en selder toe. Stoof opnieuw 5 minuten.

  4. Voeg, als de groenten mooi gekleurd zijn, ± 3 liter water met de bouillonblokjes en het paprikapoeder toe. Breng aan de kook.

  5. Verminder het vuur en laat 20 à 30 minuten verder sudderen tot alle groenten gaar zijn.

  6. Voeg de in kleine blokjes gesneden courgette toe, breng opnieuw aan de kook en laat ± 15 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Meng de zure room met de eigelen in een kom. Voeg een beetje soep zachtjes toe en meng, let op dat de soep niet schift.

  8. Haal de soep van het vuur als de courgette gaar is. Giet het zure room-eimengsel erbij en meng voorzichtig. Laat 10 tot 15 minuten intrekken.

  9. Garneer met gehakte peterselie en serveer met bruin stokbrood.